söndag 31 januari 2010

Roliga intervaller, hårt långpass


Körde träningsprogrammets föreslagna 5x800 test på löpband på lördagen. Inte alls dumt faktiskt. Fick upp pulsen i 200 på sista intervallen och det var verkligen inte igår. Kurvan blir extra rolig när man låter rullbandet gå och hoppar på i farten.

Hårt på lördagen gav stumma ben idag. 2,1 mil på led två och två, utan möjlighet att påverka tempot. Drygt 180 i puls efter 1 mil. Kom sällan ner under 184 under andra milen. Hade onda tankar om att ledarjävlarna springer för fort blandat med; "Marathon är inget för mig, jag ska skita i det här".
Min löpledskamrat upplyste glatt under sista metrarna att dagens pass skulle gett en sluttid på 3:50 om vi fortsatt lika långt till. Förutom extrem trötthet var det en sagolikt vacker dag på Djurgården. Nästa vecka ska jag sväva fram med pulsen parkerad runt 165!

2 kommentarer:

  1. Haha! Kollar inte folk konstigt på dig när du hoppar av och på löpbandet i farten?

    Snyggt outat att du sprang halvmara på 1:55. Verkar annars motiverande att springa i grupp, 180 i puls i två timmar låter hårt!

    SvaraRadera
  2. Man vilar med fötterna på sidorna och håller i räcket, inte alltför dramatiskt eller originellt faktiskt. Men ball graf

    SvaraRadera