söndag 22 januari 2012

Tävlingsmänniska



Vad ska jag göra med alla dessa t-shirts? Måste jag börja måla?

Efter att ha sprungit tävlingar 3 söndagar i rad kan jag kalla mig tävlingsmänniska och målinriktad. Man kan samtidigt fråga sig vad målet är med alla dessa tävlingar? Det är nog bara en vana.

Idag var det som oftast en udda distans: 4,8km. Har hört någon förklaring till varför distanserna är mysko och inte jämnt antal km. Något med arrangörskostnad. Skulle man behöva betala mer för 5km eller 10km? Hörsägen alltså...

Vi var bara 40 glada som sprang vår udda distans och jag blev 4:a och tror jag blev topp 3 bland seniorer för vinnaren var veteran. Jag anmälde mig på plats och fick betala 6€. Det var det helt klart värt för att få springa med polisescort på Cap d'Antibes. Polisen blåste dessutom frekvent i sin visselpipa för att söndagscyklisterna skulle hålla sig undan från vår fil. La classe !

4,57km / 3:40 / 16:44
188 / 178 (Tror inte jag får upp pulsen så mycket när det är så här backigt, OBS tre elaka backar på den här korta distansen.)




2 kommentarer:

  1. I Frankrike tycks idrottare vara heliga. 40 per och trafikpoliser, respekt!

    SvaraRadera
  2. Men det var 200-300 som sprang den andra distansen också... Sen undrar jag om det inte finns jävligt många poliser här, kommunerna har ju sina egna poliskårer. Som exempel har de ju en polis som står utanför en skola varje morgon och gör samma jobb som "skolpoliserna" gör vid Ringvägen utanför Eriksdalsskolan.

    SvaraRadera